Ecotip: zelf je buurt opkuisen met Ivago

Posted in Ecotip
on 25/02/2018

Onlangs kwam buurvrouw Eveline (aka Eve the Econista) met een tof idee. Na gebabbel over vuilnis in “ons” parkje, stelde ze voor om zelf de handen uit de mouwen te steken en het park op te ruimen. Want wist jij dat Ivago hiervoor gratis materiaal ter beschikking stelt en alle afval komt ophalen?

Hoe helpt Ivago bij het zelf opkuisen van je buurt?

Ivago zorgt voor gratis grijpertjes, borstels, handschoenen en zwerfvuilzakken. Een hele uitrusting die je na afspraak kan ophalen en terug binnenbrengen. De zwerfvuilzakken zet je na afloop op een afgesproken plaats waarna ze ze komen ophalen. Bij ons was dat gewoon aan de straat en de dag zelf kwam Ivago er nog om. Gemakkelijker kan bijna niet.

Gewapend met de grijpertjes en zwerfvuilzakken gingen we aan de slag. Niet alleen zijn die grijpertjes de max (dat pakt dus alles he!), het is ook de perfecte teambuilding. Zo heb ik weer enkele buren (beter) leren kennen en hebben we er samen voor gezorgd dat ons liefste Gent weer wat properder is. De kramp in de grijperhand had ik er met plezier voor over 🙂

Buurt opruimen met Ivago

Terug een proper park, met dank aan de buren 🙂

Het resultaat

Op het eerste zicht leek het park zelfs niet zo vuil, maar guess again. Gebroken flessen, fietsonderdelen, een vork, een lepel, sigarettenpeuken, nog sigarettenpeuken, nog meer sigarettenpeuken, het onderstel van een bloemstuk, onderstel van een tafeltje en de usual suspects (blikjes en massa’s plastic). Half begraven, half vergroeid. Met één vuilniszak hadden we niet genoeg, dat is wel duidelijk. Maar het gaf zo veel voldoening om al dat vuil bijeen te zien, klaar voor ophaling. En vooral om te kunnen genieten van een proper park 🙂

Kortom: nodig je buren, vrienden, familie, gelijk wie uit en maak er een schattenjacht van. Je beloning? Een schonere stad / buurt, een gezellige namiddag en een uitgebreidere vriendenkring. Succes!

Leave a Reply